U gebruikt een verouderde browser. Ondervindt u problemen bij het openen van deze pagina, vragen wij uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken.

BOVAG IN DE BUURT

De regiobijeenkomsten zijn terug van ruim een jaar weggeweest. In het najaar van 2021 is BOVAG weer bij u in de buurt. In september, oktober en november organiseren we in alle twaalf provincies van Nederland de regiobijeenkomsten van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven. Ook leden van de afdeling BOVAG Autodealers nodigen wij van harte uit hierbij aanwezig te zijn, omdat zij in veel gevallen voor dezelfde uitdagingen staan als het onafhankelijk autobedrijf. U komt toch ook? Meld u aan!

Let op: voor het bijwonen van deze bijeenkomst is een coronatoegangsbewijs nodig. Op deze pagina leest u alle informatie over ons coronaprotocol.

In korte en praktische presentaties praten wij u bij over onderwerpen als:

Wettelijke garantie en BOVAG Garantie
De zogenoemde ‘wettelijke garantie’ gaat per 1 januari 2022 van 6 naar waarschijnlijk 12 maanden in de Europese conformiteitsregels. In het algemeen zeggen die regels dat een gekocht product moet doen wat je er als koper redelijkerwijs van mag verwachten. Dit geldt voor alle soorten consumentenproducten, dus ook auto’s. In het kielzog van deze wettelijke wijziging zal ook de termijn van de BOVAG Garantie verlengd worden naar waarschijnlijk 12 maanden. Waarom gaan de wettelijke- en BOVAG Garantie naar 12 maanden, wat is het risico voor autobedrijven en hoe kunt u dat afdekken?

SERMI en de lobby voor voertuigdata, gunstige corona steunmaatregelen en het belastingplan
BOVAG lobbyt in Den Haag en Brussel voor goede wetgeving zodat garagebedrijven kunnen blijven werken aan moderne auto’s. En toegang blijven houden tot alle informatie en data die daarvoor nodig is. We praten u bij over de belangrijkste ontwikkelingen. Eén van die ontwikkelingen is SERMI: op 1 september 2023 moet elk garagebedrijf dat wil werken aan antidiefstal gerelateerde zaken (zoals contact- en deursloten) daarvoor gecertificeerd zijn. We vertellen u hoe BOVAG u daarbij gaat helpen.

Nieuws rondom RDW
BOVAG en RDW zijn regelmatig met elkaar in gesprek. Op de regiobijeenkomsten behandelen we enkele actuele dossiers, zoals de deeltjesteller en vlakke vloeren. Uiteraard horen we ook graag van u welke punten wij zelf moeten aankaarten bij RDW.

Auto’s de Baas
Auto’s de Baas is de wegwijzer in de wereld van fabrikantendata. Moderne auto’s zijn steeds meer rijdende computers. Om deze te kunnen diagnosticeren, repareren en onderhouden heeft u originele fabrikantendata (OE-data) nodig. Ook wordt toegang tot de juiste training, apparatuur en ondersteuning steeds belangrijker om aan moderne auto’s te kunnen blijven werken. Met auto’s de Baas informeert BOVAG u over wat OE-data te bieden heeft en welke keuzes u kunt maken. Want er kan meer dan u denkt, het is makkelijker dan u denkt en er is meer hulp dan u denkt.

Nieuw contributiemodel
Met ingang van 1 januari 2022 introduceert BOVAG een nieuw contributiemodel dat beter past bij deze tijd en bij de BOVAG-leden. Niet langer gebaseerd op het aantal m2 meters van het bedrijf maar op het aantal vestigingen en medewerkers. We praten u bij over deze nieuwe opzet.

Gerard Ekdom
Radio 10 DJ Gerard Ekdom sluit de avond af met een muzikaal tintje. Met geluidsfragmenten en beeldmateriaal vertelt deze muziekdeskundige leuke anekdotes over bijzondere liedjes.

Vertel en vraag het aan BOVAG
Heeft u het idee dat BOVAG kansen laat liggen of doen we iets niet goed? Of moeten we vooral met iets doorgaan? We horen graag wat er bij u leeft. U kunt uw vraag of opmerking vooraf in het aanmeldformulier vermelden. Voorzitter Gerard ten Buuren zal daar tijdens de bijeenkomst op reageren.
Uiteraard is er ook volop gelegenheid om bij te praten met collega-ondernemers uit uw eigen regio en met medewerkers van BOVAG. Of loop een rondje langs de informatietafels en laat u door BOVAG en zijn partners informeren over diverse producten en diensten.

Programma, data & locaties
We ontvangen u graag om 17.30 uur met een warm buffet. Eet u liever thuis? Dan ontvangen wij u graag om 18.30 voor een kopje koffie/thee. We sluiten de bijeenkomst om 21.30 uur af met een gezellige netwerkborrel. Kijk in het tabblad locaties wanneer we bij u in de buurt zijn.

Coronatoegangsbewijs
Bij al onze evenementen volgen we de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM. Dat betekent dat u onze bijeenkomsten en evenementen vanaf 25 september alleen kunt bezoeken met een coronatoegangsbewijs. Andere bewijzen zoals de vaccinatie-oproep of het GGD-vaccinatieformulier zijn helaas niet geldig. Om te controleren of het coronatoegangsbewijs van u is, kunnen we u vragen naar een legitimatiebewijs. Anderhalve meter afstand houden is met deze nieuwe richtlijn niet meer nodig. Lees alle informatie over ons coronaprotocol in het tabblad corona.

Aanmelden
Deelname aan de regiobijeenkomsten is geheel gratis en u mag ook uw partner, compagnon of collega meenemen. Klik op onderstaande knop om u aan te melden.