BOVAG IN DE BUURT (exclusief voor BOVAG-leden)

“Wat in het vat zit, verzuurt niet”. Met die laatste woorden hebben wij alle negen regiobijeenkomsten van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven in maart en april moeten annuleren in verband met het coronavirus. Goed nieuws! We hebben “het vat” opnieuw opgepakt en zijn in september en oktober weer bij u in de buurt op dezelfde locaties

Ook leden van de afdeling BOVAG Autodealers nodigen wij van harte uit hierbij aanwezig te zijn, omdat u in veel gevallen voor dezelfde uitdagingen staat als het onafhankelijk autobedrijf. U komt toch ook? Meld u aan!

De onderwerpen die aan bod komen zijn voor het overgrote deel hetzelfde gebleven. Maar uiteraard hebben we ondernemen in tijden van corona hieraan toegevoegd. In korte en praktische presentaties praten wij u bij over onder ander:

Ondernemen in tijden van en na corona
De overheidsmaatregelen naar aanleiding van het coronavirus hebben grote impact op uw onderneming, uw personeel en uw klanten. Hoewel er alweer veel versoepelingen zijn, weet niemand hoe lang we nog 1,5 meter afstand moeten houden. Toch kijken wij graag met u vooruit naar de tijd dat alles weer normaal is en bieden u diverse programma’s om meer bijvoorbeeld meer klanten te trekken of om inzicht in uw huidige financiële situatie te krijgen.

Toegang tot originele fabrikantendata
Om moderne auto’s te repareren en onderhouden heb je toegang tot fabrikantendata nodig. De auto naar een dealer brengen is een optie, maar er zijn meer alternatieven. En deze zijn lang niet zo ingewikkeld als u denkt. BOVAG helpt. Samen met grossiers, opleiders en andere partners uit de automotive branche brengen we belangrijke informatie bij elkaar op een nieuwe plek binnen mijnBOVAG. De online plek waar u alles vindt over fabrikantendata: van de betekenis van begrippen, tot welke opties u als ondernemer hebt, met voor- en nadelen. En u kunt zelf meer doen dan u denkt. Maar ook, hoe uw collega’s het aanpakken en welke tips zij hebben. Of simpelweg een stappenplan met links als u zelf aan de slag wilt. Tijdens de regiobijeenkomsten laten we u deze website zien en wat er nog meer op de planning staat.

Over the Air
Deze technologie werkt op basis van sensoren en actuatoren die onderhoud op afstand mogelijk maken. Voor updates aan de software van een auto, hoeft deze dus niet meer fysiek in de garage te staan, ze kunnen zelfs rijdend worden uitgevoerd. Wat houdt Over the Air precies in?

Wet Arbeidsmarkt in Balans
De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is sinds 1 januari van dit jaar van kracht. Een flink aantal regels is hiermee veranderd. Wat betekenen de nieuwe regels rond arbeidscontracten en ontslag voor u? 

Nieuws rondom RDW
BOVAG en RDW zijn regelmatig met elkaar in gesprek. Op de regiobijeenkomsten behandelen we enkele actuele dossiers, zoals recalls en apk. Uiteraard horen we ook graag van u welke punten wij zelf moeten agenderen bij RDW.

Gerard Ekdom
We sluiten de avond af met een muzikaal tintje. Niemand minder dan Radio 10 DJ Gerard Ekdom vertelt middels geluidsfragmenten en beeldmateriaal leuke anekdotes over bijzondere liedjes.

Vertel en vraag het aan BOVAG
Heeft u het idee dat BOVAG kansen laat liggen of doen we iets niet goed? Of moeten we vooral met iets doorgaan? We horen graag wat er bij u leeft. U kunt uw vraag of opmerking vooraf in het aanmeldformulier vermelden. Voorzitter Gerard ten Buuren zal daar tijdens de bijeenkomst op reageren.

Programma
Om de 1,5 meter te kunnen waarborgen hebben wij helaas moeten besluiten om het dinerbuffet bij ontvangst te laten vervallen. We hebben de inloop verdeeld in twee tijdsvlakken. We verwelkomen u graag met een kop koffie of thee en wat lekkers om 19.00 uur of om 19.15 uur. Uw voorkeur kunt u aangeven op het aanmeldformulier. Het inhoudelijke programma start om 19.30 uur. Om 21.30 uur sluiten we het programma af met een borrel op 1,5 meter zodat we elkaar nog even kunnen spreken. Graag horen we of u hierbij aanwezig bent. Springt u direct in de auto? Helemaal goed. Wij zorgen voor iets lekkers onderweg. Klik hier voor het programma.

Aanmelden
Sinds 1 juli mogen er weer evenementen georganiseerd worden voor maximaal 100 personen op 1,5 meter afstand van elkaar. Bij de organisatie van de regiobijeenkomsten houden wij ons uiteraard aan deze 1,5 meter en andere overheidsvoorschriften. Ook houden wij de ontwikkelingen rondom het coronavirus goed in de gaten en laten het u direct weten als er wijzigingen in het programma plaatsvinden. Maar we vragen ook uw medewerking. Daarom hebben we een document met richtlijnen voor het bezoek van een BOVAG-evenement opgesteld die door alle aanwezigen nageleefd dient te worden. Leest u dit aub goed door. Ook hebben we een document met veelgestelde vragen opgesteld.

Voordat u zich aanmeld is het belangrijk om in ieder geval acht te nemen van de volgende regels:

  • Het is alleen mogelijk een bijeenkomst te bezoeken met een online aanmelding.
  • Om de 1,5 meter te kunnen waarborgen, kan iedere locatie een maximaal aantal personen ontvangen. Vol = vol.
  • Per bedrijf kan slechts 1 persoon zich aanmelden, hiermee geven we zoveel mogelijk bedrijven de kans om een regiobijeenkomst bij te wonen
  • Na aanmelding ontvangt u van ons alle relevante informatie om de avond in goede en veilige banen te leiden.

Bij aanmelding is het doorgeven van uw 06-nummer verplicht zodat we u te allen tijde kunnen bereiken, mocht er onverhoopt iets wijzigen.