U gebruikt een verouderde browser. Ondervindt u problemen bij het openen van deze pagina, vragen wij uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken.

Programma

13.30 uur ONTVANGST MET KOFFIE/THEE EN EEN LEKKERNIJ
 
Beursplein
In de ontvangstruimte geven BOVAG en onze partners Bovemij, viaBOVAG.nl, Fource, Alliance Automotive Services en Koskamp u graag tips en individuele adviezen. Het Beursplein is geopend van 14.00 uur tot 19.30 uur.

14.30 uur PLENAIR CONGRES (BLOK 1)
 
Opening
Presentatrice Hélène Hendriks navigeert u vol energie door het plenaire programma.

Onderzoek naar de toekomst van de automotive retail
Het schuift en beweegt in automotive retail. Elektrificatie en digitalisering komen nu echt van de grond. Nieuwe toetreders vinden hun weg naar Nederland. Fabrikanten komen met nieuwe distributievormen. De strijd om de directe relatie met de klant is de inzet. Tijdens het congres nemen we alle ontwikkelingen onder de loep en brengen we de gevolgen in kaart. Wat betekent dat voor u als onafhankelijk autobedrijf? Wat zijn kansen en bedreigingen en wat kunt u doen?

Stijn de Groen van KPMG presenteert de resultaten en branchemanager Jaap Verweij legt uit wat het onderzoek over de toekomst van de autoretail voor u betekent.

BOVAG nieuws
Een interview met Han ten Broeke, algemeen voorzitter BOVAG en Gerard ten Buuren, voorzitter BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven over hot topics in de automotive sector autobelastingen, APK, financiering, EV, Data, portals, cybersecurity en BOVAG Garantie.

Optimistisch leiderschap
Een korte peptalk van Jan van Setten over omgaan met veranderingen en het creëren van een ‘denken in mogelijkheden’-mindset binnen je team.

15.45 uur  Pauze
16.05 uur START SUBSESSIES (RONDE 1)
 

Stel zelf uw programma samen (u kunt maximaal 2 sessies kiezen):

 • SNELLER DE JUISTE DIAGNOSE
  Menno Verhorst (Autoniveau) en John Philips (GMTO) over digitale service registratie en pass thru.
  Meer weten over de mogelijkheden om efficiënter en sneller onderhoud en reparaties uit te voeren met OE-data en Pass-Thru? In deze sessie vertellen Menno en John aan de hand van praktische tips en voorbeelden hoe u dat aanpakt, zodat u er zelf mee aan de slag kan. Daarnaast komen de meest gestelde vragen en oplossingen voor verschillende uitdagingen voor het onafhankelijk autobedrijf aan bod.
 • WINST IN DE WERKPLAATS
  Gijs ter Bruggen (Innovam) over hoe je (meer) geld kunt verdienen aan aftersales.
  Meer geld verdienen aan (after)sales? Gijs ter Bruggen vertelt wat u morgen al kunt doen om meer winst uit uw autobedrijf te halen. Het zijn inzichten die uit de praktijk komen. Een jaar lang is er een pilot gedaan met 10 autobedrijven. Zij hebben training en coaching gehad op het gebied van leiderschap, personeel, toekomstvisie en financiën. Tijdens deze presentatie hoort u de stappen, de resultaten en de oplossingen die ook voor u als ondernemer toepasbaar zijn.
 • GARANTIE BIJ SALES
  Paul de waal (BOVAG) Hans Bresser (BOVAG) over de nieuwe garantieregels en oplossingen.
  De wettelijke garantie ging onlangs van zes naar twaalf maanden. De BOVAG Garantie dus ook. Hoe zit dat? En wat betekent het voor uw bedrijfsvoering dat uw risico grofweg verdubbelt? Wat kunt u doen om uw risico te verkleinen? Een groter garantie-potje aanhouden? Minder risicovolle auto’s verkopen? Of het risico toch maar afdekken? Met dat laatste kan Autotrust, tegenwoordig onderdeel van Bovemij wellicht helpen. Hans Bresser en Paul de Waal praten u bij en beantwoorden uw vragen.
 • DE ONLINE KLANT WINNEN
  Paul de Vries met praktische tips voor meer rendement uit leads en online sales.
  Hoe zoekt een online klant en hoe ziet een efficiënte portal-advertentie eruit? Denk bijvoorbeeld aan een specifieke volgorde van de foto’s en het toevoegen van visuals tussen de foto’s. Leer dit en meer tijdens de presentatie van Paul de Vries. Ook geeft hij inzicht in hoe u kunt inspelen op de Search Result Page en hoe de optimale Vehicle Detail Pagina eruitziet met een belknop zodat de klant direct contact met u kan opnemen.
 • WERKEN MET FAMILIE
  Ed van de Vijver (BDO) over bijzonderheden binnen een familiebedrijf en de do’s en don’ts.
  Wat betekent het runnen van een familiebedrijf in de praktijk en wat heeft dat voor invloed op het maken van belangrijke keuzes? Ed van de Vijver gaat in op zowel bedrijfsstrategische als familiestrategische vraagstukken die van belang zijn voor de continuïteit en het succes van het bedrijf. Wat zijn de voorwaarden voor het bouwen aan een duurzame toekomstvisie en wat zijn de do’s and don’ts bij exitregelingen, conflictmanagement en in de communicatie?
 • PERSONEEL IN EEN KRAPPE ARBEIDSMARKT
  Joël van den Doel (bureau Vibber) over het vinden, boeien en binden van personeel in de automotive sector.
  Er is een tekort aan (goed) personeel. Hoe vindt en bindt u de juiste medewerkers? Door uit uw comfortzone te stappen. Medewerkers zijn anno 2022 op zoek naar meer flexibiliteit, inspraak en waardering. En uit onderzoek blijkt dat de autobranche daar onvoldoende op scoort. Joël van den Doel vertelt wat u kunt doen om het werkgeluk te verhogen, de betrokkenheid te vergroten, het onderlinge vertrouwen te vergroten en uw bedrijf toekomstbestendig te maken.
16:50 uur Zaalwissel
17.15 uur START SUBSESSIES (RONDE 2)
 

Voor subsessies ronde 2 kunt u een keuze makenuit dezelfde workshops als ronde 1. 

18.00 uur NETWERKDINER
Tijd om te genieten op het Beursplein. Daar vindt u naast heerlijke dinerbuffetten ook informatieve stands van BOVAG en haar partners.

19.45 uur PLENAIR CONGRES (BLOK 2)
 

Vervolg van het plenaire programma onder leiding van Hélène Hendriks.

 • Speech van voorzitter Gerard ten Buuren
 • Keynote van Peer Swinkels, CEO van Royal Swinkels Family Brewers
  Over het runnen van een familiebedrijf en het bouwen aan een merk in een sterk concurrentieveld. “Don’t predict the future, create it”
 • Verkiezing BOVAG Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar
  Wat maakt de bedrijven van de drie finalisten bijzonder en wie gaat er met de felbegeerde titel naar huis?
21.00 uur NETWERKBORREL
Onder het genot van een lekker drankje kunt u nog even napraten met andere ondernemers. We sluiten af met een spetterend optreden van Samantha Steenwijk.


22.30 uur EINDE PROGRAMMA